Stjerneinvest Fri

Hvis din opsparing skal tjene penge, må den arbejde aktivt. Det gør den for eksempel, når den er investeret i aktier og obligationer i områder og sektorer, hvor der er vækst. En simpel måde at komme i gang på er Stjerneinvest Fri. Det er en investeringsform, hvor du lader Spar Nords investeringseksperter investere din og andres opsparing i aktier og obligationer over hele verden og i forskellige brancher.

Nøgleordet er Fri

Stjerneinvest Fri har en række fordele, du ikke finder på en almindelig højrente- eller opsparingskonto. Du kan indsætte så meget og så ofte, du vil, og du kan hæve fra måned til måned i portioner á 10.000 kroner. Du er ligeledes fri til at skifte risikoprofil og investeringsstrategi fra måned til måned. Det betyder, at du kan tage penge ud, hvis du for eksempel skal købe en ny bil eller et nyt køkken.

Investering indebærer altid en risiko, og du må ikke investere uden at gøre op, hvad du kan tåle at tabe og hvor stor en risiko, du er villig til at løbe. Derfor gennemgår du en såkaldt MiFID-test, inden du investerer i Stjerneinvest Fri. Testen fastsætter din risikoprofil og investeringsstrategi og giver dig mulighed for at træffe en sund beslutning. Testen er obligatorisk, før du investerer.

De fire profiler

Stjerneinvest Fri investerer dine penge i én af fire profiler, der hver har sin egen risikoprofil. Her er et overblik over profilernes risiko og investeringsrammer. Du vælger din investeringsstrategi i samarbejde med din rådgiver efter MiFID-testen.

 

 

Profil Fordeling Karakteristika
1 80 % aktier
20 % obligationer
Profil 1 er den mest risikable og indeholder som udgangspunkt 80 % aktier og 20 % obligationer. Det vil sige, at den realiserer de største gevinster, men også de største tab. Den anbefales til dig, der kan tåle at tabe og har en lang investeringshorisont.
2 60 % aktier
40 % obligationer
Profil 2 er som udgangspunkt sammensat med 60 % aktier og 40 % obligationer. Den anbefales til dig, der ønsker en offensiv investering, men ikke har hele livet til at hente et eventuelt tab.
3 35 % aktier
65 % obligationer
Profil 3 er som udgangspunkt fordelt med 35 % aktier og 65 % obligationer. Den er til dig, der ønsker små og overkommelige risici.
4 10 % aktier
90 % obligationer
Profil 4 er den mindst risikable og indeholder som udgangspunkt 10 % aktier og 90 % obligationer. Den henvender sig primært til dig, der har en lav risikoprofil.